Faimosul kimchi din Coreea de Sud este victima schimbărilor climatice, oamenii de știință, fermierii și producătorii spunând că atât calitatea, cât și cantitatea de varză din soiul napa au de suferit din cauza creșterii temperaturilor, potrivit Reuters.
Varza Napa prosperă în zonele mai reci și de obicei este plantată în regiunile muntoase, unde temperaturile trec foarte rar de pragul de 25 Celsius.
Datele agenției guvernamentale de statistică din Coreea de Sud arată că suprafața de varză de munte cultivată anul trecut a fost mai puțin de jumătate față de cea de acum 20 de ani. Varza Napa a fost cultivată pe aproximativ 3.995 de hectare anul trecut, dar scenariile specialiștilor arată că în următorii 25 de ani vor rămâne doar 44 de hectare.
Kimchi este făcut în mod tradițional din varză murată. Uneori, varza poate fi înlocuită cu alte legume murate. În ultimii ani, ridichile, castraveții și ceapa verde au fost folosiți din ce în ce mai mult, tocmai din cauza declinului producției de varză Napa.
(sursa: Mediafax)