x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cod portocaliu de caniculă în Bulgaria

Cod portocaliu de caniculă în Bulgaria

11 Iul 2011   •   05:27
Cod portocaliu de caniculă în Bulgaria

Vecinii aflati la sud de Dunare se confrunta cu un cod portocaliu de canicula in mai multe regiuni ale tarii, potrivit Institutului bulgar pentru Meteorologie. Temperaturile sunt asteptate sa creasca pana la 41 de grade Celsius.

11 oameni si-au pierdut viata in Croatia in urma valului de caldura, iar temperaturile sunt asteptate sa creasca pana la 40 de grade si pe teritoriul Serbiei.

In Belgia, seceta si canicula care dureaza de cateva saptamani au afectat productia agricola si au dus la o crestere rapida a pretului fainii.

Mai multe orase din Italia sunt afectate de un val de canicula si incepand de luni intra in vigoare codul rosu la Bologna, Messina, Perugia, Pescara si Rieti, unde termometrele au afisat deja temperaturi de aproape 40 de grade.

Potrivit serviciilor meteorologice, canicula va atinge in curand si alte orase italiene, inclusiv capitala Roma, dar si Florenta sau Trento.

Meteorologii se asteapta temperaturile sa creasca in zilele urmatoare si i-au sfatuit pe oameni sa se protejeze de soare.

Potrivit specialistilor, temperaturile medii pe timpul verii din Europa vor continua sa creasca in urmatorii ani. In 2040, numarul mortilor din cauza caldurii il va depasi pe cel al deceselor cuazate de frig pe timpul iernii.

×
Subiecte în articol: canicula canicula europa