x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul unei firme de publicitate - reținut. El ar fi creat afișe de propagandă pentru ruși!

Directorul unei firme de publicitate - reținut. El ar fi creat afișe de propagandă pentru ruși!

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2023   •   12:15
Directorul unei firme de publicitate - reținut. El ar fi creat afișe de propagandă pentru ruși!

Directorul unei firme de publicitate din Herson, Ucraina, a fost reținut de polițiștii ucraineni deoarece ar fi creat afișe de propagandă pentru ruși în perioada în care orașul era ocupat de militari din Rusia.

Bărbatul este acuzat că a colaborat cu rușii în timpul ocupației din Herson. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că bărbatul era directorul unei agenții de publicitate care a produs un lot de pliante și panouri publicitare cu apeluri de susținere a ocupanților ruși.

El a primit în schimb mai mult de jumătate de milion de grivne (aproximativ 11.000 de lire sterline), a precizat SBU, potrivit Sky News.

Douăzeci de panouri publicitare au fost amplasate în jurul orașului Herson. SBU a mai susținut că omul de afaceri a cooperat „voluntar" cu rușii.

Herson s-a aflat sub ocupație rușilor de la începutul lunii martie 2022, dar a fost eliberat de trupele ucrainene în noiembrie 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina colaborator rusi