x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comandante Fidel, publicat de ruşi

Comandante Fidel, publicat de ruşi

de Sînziana Stancu    |    18 Oct 2011   •   21:00

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a prezentat luni o traducere finantata de statul rus a memoriilor liderului cubanez Fidel Castro, spunand despre 'Comandante Fidel' ca este 'cel mai competent sef de stat', scrie breibart.com.

'Comandante Fidel este foarte respectat in tara noastra. Un mare patriot, este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai competenti sefi de stat si politicieni din era noastra', a afirmat Lavrov la intalnirea cu ambasadorii statelor latino-americane.

Publicate in august 2010, in doua volume, primul intitulat 'Victoria Strategica', iar cel de-al doilea 'Contraofensiva strategica', ambele insumand 1.200 de pagini, memoriile fostului presedinte al Cubei, care a implinit anul acesta 85 de ani, au mai inlaturat din zvonurile privind starea sa de sanatate si chiar viata sa, care au circulat dupa ce el s-a imbolnavit grav in urma cu patru ani si a fost operat si, de atunci, este ingrijit in clinica unde a fost internat.

Laudele ministrului Lavrov la adresa lui Castro nu sunt intamplatoare, pentru ca Rusia si Cuba sunt legate inca din vremea razboiului rece, cand fosta URSS si Cuba au devenit cei mai apropiati aliati politici si o sursa majora pentru sustinerea economiilor lor comuniste. Dupa ce relatiile s-au racit o perioada, Cuba si fosta Rusie sovietica au reluat legaturile apropiate, o data cu vizita facuta in 2008 de presedintele rus Dmitri Medvedev noului presedinte al Cubei, Raul Castro – nimeni altul decat fratele mai mic al lui Fidel.

×
Subiecte în articol: externe