x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană investighează Gazprom din cauza prețului la gazele naturale

Comisia Europeană investighează Gazprom din cauza prețului la gazele naturale

31 Mar 2022   •   16:58
Comisia Europeană investighează Gazprom din cauza prețului la gazele naturale

Comisia Europeană realizează un control inopinat la sediul Gazprom din Germania pentru suspiciuni de majorare a prețurilor la gaze naturale și abuz d e poziție dominantă pe piață, scrie AFP.

Exporturile de gaze naturale din Rusia în Europa ar fi limitate în Europa din 2021 pentru a crește prețurile, care au explodat după invazia în Ucraina. 

Inspecția este realizată de Comisia Europeană și Autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei din Germania "la birourile mai multor companii care activează în domeniul furnizării, transportului şi stocării gazelor naturale din Germania". Însă Bruxelles-ul nu a confirmat oficial ancheta asupra Gazprom.

"Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară a anchetei privind presupusele practici anticoncurenţiale. Faptul că Comisia efectuează astfel de inspecţii nu înseamnă că întreprinderile se fac vinovate de un comportament anticoncurenţial şi nu prejudiciază rezultatul investigaţiei în sine", transmite executivul comunitar. 

Prețul la gaze naturale a crescut la 345 de euro/MWh pe 7 martie, după care au scăzut treptat, ajungând astăzi la 125 de euro/MWh. În aceeași lună din 2021, costul se situa la 50 de euro/MWh.
 

×
Subiecte în articol: gazprom gaze naturale Comisia Europeana