x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană refuză să comenteze informaţiile privind afirmaţiile ameninţătoare ale lui Putin

Comisia Europeană refuză să comenteze informaţiile privind afirmaţiile ameninţătoare ale lui Putin

de Agerpres    |    18 Sep 2014   •   16:03
Comisia Europeană refuză să comenteze informaţiile privind afirmaţiile ameninţătoare ale lui Putin

Comisia Europeană a refuzat joi să comenteze informaţiile apărute în presă referitoare la afirmaţiile ameninţătoare ale preşedintelui rus Vladimir Putin vizând direct ţări europene.

Potrivit publicaţiei germane Süddeutsche Zeitung, într-o conversaţie cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko, liderul de la Kremlin ar fi ameninţat cu invadarea Poloniei, a României şi a statelor baltice. ''Dacă aş vrea, trupele ruse ar putea fi în două zile nu numai la Kiev, dar şi la Riga, Vilnius, Tallinn, Varşovia sau Bucureşti'', ar fi spus Putin. Data la care a avut loc conversaţia nu este precizată de cotidianul german.

Detaliile conversaţiei i-au fost transmise de către Petro Poroşenko preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, în timpul vizitei acestuia din urmă la Kiev desfăşurate pe 12 septembrie, susţine Süddeutsche Zeitung.

La începutul acestei luni, cotidianul italian La Repubblica a indicat că în timpul unei convorbiri telefonice între Jose Manuel Barroso şi Vladimir Putin, acest din urmă a refuzat să răspundă unei întrebări legate de prezenţa soldaţilor ruşi în Ucraina, făcând o afirmaţie ameninţătoare: ''Dacă vreau, în două săptămâni iau Kievul''.

Kremlinul a acuzat presa de distorsionarea realităţii, susţinând că este pregătită să facă publică înregistrarea conversaţiei telefonice Putin - Barroso ''pentru a elimina orice neînţelegere''.

După noile informaţii apărute joi în Süddeutsche Zeitung, executivul UE a declarat că nu are intenţia de ''a-şi desfăşura diplomaţia în presă şi nici de a comenta extrase din conversaţii confidenţiale'', potrivit purtătoarei de cuvânt a CE, Pia Ahrenkilde-Hansen.

Petro Poroşenko a avut mai multe convorbiri telefonice cu Vladimir Putin în ultimele săptămâni pentru a negocia încetarea focului în estul Ucrainei şi planul de pace al Kievului pentru a se pune capăt conflictului dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana amenintare putin