x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană: Sticlele de vodca pe care Putin i le-a oferit cadou lui Berlusconi încalcă sancțiunile UE impuse Rusiei

Comisia Europeană: Sticlele de vodca pe care Putin i le-a oferit cadou lui Berlusconi încalcă sancțiunile UE impuse Rusiei

20 Oct 2022   •   12:38
Comisia Europeană: Sticlele de vodca pe care Putin i le-a oferit cadou lui Berlusconi încalcă sancțiunile UE impuse Rusiei

Cadoul în sticle de vodcă, oferit de Vladimir Putin lui Silvio Berlusconi, încalcă sancțiunile impuse Rusiei, a stabilit Comisia Europeană, potrivit Reuters.

Cele 20 de sticle de vodcă trimise politicianului italian Silvio Berlusconi drept cadou de ziua sa de naștere de către președintele rus Vladimir Putin încalcă sancțiunile europene impuse după invazia din Ucraina, a anunțat joi Comisia Europeană.

Fostul premier Silvio Berlusconi, al cărui partid Forza Italia urmează să facă parte din guvernul de coaliție din Italia, a provocat controverse săptămâna aceasta când a declarat că a reluat legătura cu Putin și că a schimbat „scrisori dulci" cu acesta.

„De ziua mea de naștere mi-a trimis 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte dulce", le-a spus Berlusconi, parlamentarilor italieni, potrivit unei înregistrări audio publicate de agenția de presă LaPresse.

Un pachet de sancțiuni al UE, convenit în luna aprilie, a impus interdicția de import pentru băuturile spirtoase din Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei, adăugând că nu există nicio scutire pentru cadouri. Cu toate acestea, aplicarea sancțiunilor depinde de fiecare stat membru al UE și nu este clar dacă autoritățile italiene vor ancheta cazul.

Ca răspuns la comentariile lui Berlusconi cu privire la Putin și la războiul din Ucraina, Giorgia Meloni, care ar putea să fie următorul prim-ministru al Italiei, a declarat că viitorul guvern va fi pro-NATO și va face parte pe deplin din Europa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sanctiuni vodca berlusconi putin