x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Complimente - Bush l-a felicitat pe Sarko pentru nevasta lui frumoasă

Complimente - Bush l-a felicitat pe Sarko pentru nevasta lui frumoasă

de Sînziana Stancu    |    16 Iun 2008   •   00:00

Aflat în turneu de adio în Europa, preşedintele american, George Bush, care i-a făcut o vizită omologului său francez, Nicolas Sarkozy, nu s-a putut abţine să îl felicite pentru alegerea consoartei.



Aflat în turneu de adio în Europa, preşedintele american, George Bush, care i-a făcut o vizită omologului său francez, Nicolas Sarkozy, nu s-a putut abţine să îl felicite pentru alegerea consoartei.

"Acum îmi dau seama de ce v-aţi căsătorit cu ea", i-a spus, ca între bărbaţi, Bush lui Sarko, într-una dintre pauzele discuţiilor oficiale. Preşedintele american a descris-o pe cea de-a treia soţie a lui Sarko, Carla Bruni, fost fotomodel internaţional, de origine italiană, ca fiind o femeie "cu adevărat isteaţă şi capabilă".

SARKOZY AMERICANUL. Bush şi-a îndreptat apoi complimentele şi către Sarko, pe care presa franceză îl cam luase peste picior, pentru simpatia lui faţă de preşedintele american, poreclindu-l "Sarkozy Americanul". "Este un tip interesant. E plin de energie, e plin de înţelepciune. Mi-a spus ce are de gînd să facă şi, de fiecare dată cînd m-am întîlnit cu el, am avut convorbiri pline de substanţă", le-a declarat Bush ziariştilor. Imediat după ce a fost ales preşedinte al Franţei, Sarkozy a făcut eforturi pentru a reînnoda vechea prietenie, de peste 200 de ani, între Paris şi Washington, ce avusese de suferit din cauza neînţelegerilor dintre cele două ţări privind războiul din Irak. De la Sarkozy, Bush s-a dus ieri la cel mai important aliat al SUA în lupta împotriva terorismului ­ Marea Britanie ­, unde era aşteptat de regina Elizabeta a II-a.

Cu bicicleta pe Senei

Înainte de a se "îmbarca" pentru Londra, Bush, matinal ca de obicei, şi-a trezit tot personalul cu noaptea-n cap, pentru că nu voia să părăsească Parisul fără să nu fi făcut măcar o cursă cu bicicleta, adusă "la pachet" de la Washington, pe malurile Senei. Bush şi bodyguarzii lui, postaţi în vehicule 4x4, au pornit-o la plimbare înainte de ora 7 dimineaţa printr-un Paris închis circulaţiei maşinilor şi pietonilor. Preşedintele american a pedalat timp de o oră, oprindu-se în Parcul Saint-Cloud.

×
Subiecte în articol: externe bush