x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Complot în vederea asasinării lui Barack Obama, dejucat în Turcia

Complot în vederea asasinării lui Barack Obama, dejucat în Turcia

07 Apr 2009   •   00:00

Oficialii americani au tratat cu seriozitate un complot în vederea asasinării preşedintelui Barack Obama, în care a fost implicat un sirian arestat săptămâna trecută în Turcia, potrivit unor oficiali familiari cu acest caz, relatează CNN.

Preşedinţii americani sunt adesea ţinta unor ameninţări, motiv pentru care sunt supravegheaţi îndeaproape, dar în acest caz suspectul nu s-a apropiat de Obama în timpul turneului său european. Oficialii au remarcat totodată că, deşi Obama primeşte mai multe ameninţări decât ceilalţi preşedinţi americani, fiind primul preşedinte de culoare al Statelor Unite, acest lucru nu i-a modificat programul.

"Colaborăm strâns cu ţara-gazdă ori de câte ori are loc o arestare", a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Ed Donovan. Complotul a fost dezvăluit iniţial de cotidianul saudit al-Watan, care a precizat că serviciile secrete turce au arestat vineri un cetăţean sirian în legătură cu un plan de asasinare a lui Obama în timpul vizitei sale în Turcia, unde acesta a ajuns sâmbătă. Potrivit aceleiaşi surse, suspectul avea o acreditare de presă din partea postului de televiziune Al-Jazeera pe numele "M.G." şi a mărturisit poliţiştilor că împreună cu alţi trei complici urmau să îl înjunghie pe Obama în timpul summitului Alianţa Civilizaţiilor din Istanbul.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe