x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condamnaţii la moarte din Texas nu mai au dreptul să-şi aleagă ultima masă

Condamnaţii la moarte din Texas nu mai au dreptul să-şi aleagă ultima masă

23 Sep 2011   •   13:48
Condamnaţii la moarte din Texas nu mai au dreptul să-şi aleagă ultima masă

Detinutii din Texas care urmeaza sa fie executati nu vor mai avea dreptul de a alege meniul ultimei mese, autoritatile fiind nemultumite de notele de plata astronomice venite ca urmare a acestor solicitari.

"Cireasa de pe tort" a fost cererea detinutului Lawrence Russell Brewer, executat miercuri. Pentru ultima masa, acesta a cerut doi pui prajiti, un cheeseburger triplu cu bacon, bame prajite, o friptura la gratar de jumatate de kilogram, trei fajitas, o pizza, jumatate de kilogram de inghetata, precum si unt de arahide cu alune pisate.

Potrivit gardienilor inchisorii, insa, Brewer nu s-a atins deloc de mancare.

"Nu este normal sa acorzi unei persoane condamnate la moarte un astfel de privilegiu", a declarat senatorul John Whitmire, presedintele Comitetului de Justitie al Senatului. La randul sau, directorul Departamentului de Justitie din Texas, Brad Livingston, a spus ca dreptul detinutului de a alege meniul ultimei mese se va suspenda.

"Acest privilegiu se suspenda de urgenta. Detinutii vor avea parte de acelasi meniu ca si restul detinutilor", a spus acesta.

Unele state americane au o limita de bani in ceea ce priveste ultima masa a detinutilor. In Florida limita este de 40 de dolari. In alte state, condamnatul nu are dreptul sa-si aleaga meniul.

In Texas, insa, extravaganta ultimei mese nu este ceva neobisnuit. Marti, detinutul Cleve Foster a solicitat doi pui prajiti, cartofi prajiti, precum si 19 kilograme de piersici.

Saptamana trecuta, detinutul Steven Woods a cerut un kilogram de bacon, o pizza mare cu patru feluri de carne, patru portii de piept de pui, doua sticle de Mountain Dew, doua de Pepsi, bere de ghimbir, ceai, un kilogram de inghetata, cinci pulpe de pui, doi hamburgeri cu bacon, cartofi prajiti, 12 felii de paine cu usturoi si sos picant.

Cea mai ciudata cerere, de-a lungul anilor, a fost a unui detinut care a cerut sa manance pamant.

Pana in 2003, meniul ultimei mese a condamnatilor din Texas era postat pe site-ul inchisorilor. Aceasta practica a incetat, insa, din cauza cetatenilor care s-au aratat scandalizati de meniurile bogate ale condamnatilor.

Un fost detinut din Texas, care era bucatar si pregatea ultimele mese ale condamnatilor la moarte, s-a inspirat chiar din meseria lui din inchisoare si a scris o carte de bucate intitulata "Mancare dupa care mori".

Felurile de mancare aveau si ele nume precum sos "esafod", orez "rigor mortis", sau sos picant "detinut".

×