x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consiliul Europei îi cere explicaţii Ungariei, în criza refugiaţilor

Consiliul Europei îi cere explicaţii Ungariei, în criza refugiaţilor

15 Sep 2015   •   20:57
Consiliul Europei îi cere explicaţii Ungariei, în criza refugiaţilor

Consiliul Europei a anunţat marţi că îi va solicita premierului ungar Viktor Orban explicaţii cu privire la noua legislaţie adoptată de Ungaria pentru a limita fluxul de migranţi, transmite AFP.

''Intenţionez să îi scriu premierului Orban pentru a cere versiunea finală a textelor de lege adoptate în contextul crizei migraţiei'', pentru a verifica dacă aceste dispoziţii sunt compatibile cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, a anunţat într-un comunicat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjoern Jagland.

Acesta s-a declarat în special ''preocupat'' de reformele ce permit guvernului de la Budapesta să declare stare de urgenţă din cauza imigraţiei masive.

Ungaria a adoptat noi măsuri pentru a limita fluxul de migranţi, închizând marţi întreaga sa frontieră cu Serbia. Conform noii legislaţii intrate în vigoare marţi, la ora 00.00, orice trecere a gardului de sârmă ghimpată ridicat de-a lungul celor 175 de kilometri ai frontierei cu Serbia este pasibilă de pedepse de 3 ani de închisoare. De asemenea, Ungaria a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranţi.

''Voi cere garanţii ca, în cazul declarării 'stării de criză', Ungaria să rămână ataşată respectării obligaţiilor care îi revin în virtutea Convenţiei Europene a Drepturilor Omului'', a adăugat Jagland.

Consiliul Europei are 47 de state membre, dintre care cele 28 de state ale Uniunii Europene, dar şi Turcia şi Rusia.

Sursa: Agerpres

×