x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Convorbire telefonică Truss - Zelenski: Marea Britanie nu recunoaște referendumul

Convorbire telefonică Truss - Zelenski: Marea Britanie nu recunoaște referendumul

28 Sep 2022   •   19:45
Convorbire telefonică Truss - Zelenski: Marea Britanie nu recunoaște referendumul
Sursa foto: Liz Truss/Hepta

Prim-ministrul britanic, Liz Truss, a vorbit cu președintele Volodimir Zelenski într-o convorbire telefonică în care a subliniat că Marea Britanie nu va recunoaște niciodată încercările Rusiei de a anexa părți din Ucraina, relatează The Guardian.

Prim-ministrul a vorbit cu președintele Zelenskiy în această după-amiază pentru a sublinia sprijinul ferm al Regatului Unit în lumina referendumurilor false ale Rusiei în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt.

Truss a precizat că Regatul Unit nu va recunoaște niciodată încercările Rusiei de a anexa un teritoriu suveran. Ea a reiterat că Ucraina poate conta pe sprijinul Regatului Unit până când președintele Putin va fi învins.

Președintele Zelenski a informat-o pe prim-ministru cu privire la situația militară actuală și a salutat sprijinul ferm al acesteia, inclusiv în cadrul Adunării Generale a ONU de săptămâna trecută.

Truss i-a mulțumit, de asemenea, președintelui ucrainean pentru activitatea sa în vederea asigurării eliberării a cinci cetățeni britanici reținuți în estul Ucrainei.

Liderii au discutat, de asemenea, despre modul în care Marea Britanie și Ucraina ar putea lucra împreună pentru a asigura aprovizionarea cu gaze naturale a Ucrainei pe termen lung.

Zelenskiy a scris, de asemenea, pe Twitter despre convorbire.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liz truss