x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cooperare ruso-chineză pentru promovarea unei ordini internaționale mai juste

Cooperare ruso-chineză pentru promovarea unei ordini internaționale mai juste

13 Sep 2022   •   18:30
Cooperare ruso-chineză pentru promovarea unei ordini internaționale mai juste

China cooperează cu Federația Rusă pentru o ordine internațională "mai justă", a transmis Yang Jiechi, responsabil al diplomației de la Beijing, citat de AFP.

Șefii celor două țări se vor întâlni în aceste zile la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) care se desfășoară în Uzbekistan. 

"Sub conducerea strategică a preşedintelui Xi Jinping şi a preşedintelui Vladimir Putin, relaţiile noastre au progresat mereu pe calea cea bună", a spus oficialul din Ministerul chinez de Externe. 

Yang Jiechi a declarat acest lucru în cadul unei întâlniri cu ambasadorul Rusiei la Beijing, Andrei Denisov.
"China este dispusă să conlucreze cu Rusia pentru a pune în aplicare spiritul cooperării strategice la nivel înalt între ţările noastre, pentru a apăra interesele noastre comune şi a promova dezvoltarea ordinii internaţionale într-o direcţie mai justă şi mai rezonabilă", a precizat acesta.

Totodată, președintele Adunării Populare Naționale chineze, Li Zhanshu, s-a aflat zilele trecute la Moscova unde a apreciat legăturile dintre Beijing și Moscova. 

China nu a condamnat invazia Rusiei în Ucraina dar a denunțat sancțiunile occidentale împotriva Moscove, precum și susținerea armată a Ucrainei. Cele două state au anunțat în acest an intensificarea cooperării pe toate planurile. 
 

×
Subiecte în articol: China Rusia