x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cooperarea bilaterală România - SUA şi în NATO, discutată de secretarul de stat Neculăescu şi un oficial american

Cooperarea bilaterală România - SUA şi în NATO, discutată de secretarul de stat Neculăescu şi un oficial american

30 Iul 2019   •   20:23
Cooperarea bilaterală România - SUA şi în NATO, discutată de secretarul de stat Neculăescu şi un oficial american

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut, marţi, o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru politica de apărare, ameninţări emergente şi outreach al SUA, Thomas DiNanno, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

"Discuţiile s-au concentrat pe cele mai eficiente modalităţi în care România şi SUA cooperează în plan bilateral şi la nivelul NATO pentru a răspunde evoluţiilor de securitate din imediata vecinătate şi regiunea Mării Negre. De asemenea, cele două părţi au avut un schimb de evaluări privind problematica controlului armamentelor şi neproliferării, inclusiv evoluţiile privind INF şi alte teme conexe", arată MAE.

În cadrul convorbirii s-a subliniat importanţa consolidării posturii aliate de apărare pe întreg flancul estic al NATO, în conformitate cu deciziile Alianţei. Potrivit MAE, şi de această dată a fost evidenţiată poziţionarea similară a celor două state pe dimensiunea de securitate.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua nato romania