x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii lui Saddam Hussein se tem sa revina in Irak

Copiii lui Saddam Hussein se tem sa revina in Irak

de Corina Andriuta    |    11 Ian 2007   •   00:00
Copiii lui Saddam Hussein se tem sa revina in Irak

Sub titlul "Raghad Kamel, fiica lui Saddam: Tata a fost imbacsit cu tranchilizante!", publicatia "Times" (preluat de www.kp.ru) a publicat un articol in care fiica cea mare a fostului dictator irakian face dezvaluri despre copiii lui Sadam dupa ce tatal lor a fost executat prin spanzurare.

Datorita temperamentului vulcanic, o prietena a poreclit-o "micuta Saddam". Inalta, zvelta, vopsita blond, Raghad se ascunde in Iordania de furia irakienilor. Impreuna cu ea, in Iordania se afla doi din cei cinci copii pe care ii are din casatoria cu Hussein Kamel. Dupa executia lui Sadam, Raghad a fost vazuta doar o singura data in public, la un miting organizat in memoria fostului dictator.

PE PICIOR MARE. Aflata in exil, Raghad traieste in lux. Si-a angajat o menajera, o bucatareasa, precum si o filipineza care are rolul de a administra resedinta din exil. Timpul liber il ocupa facand cumparaturi din magazinele de lux. Pana de curand prefera sa frecventeze, impreuna cu fiica de 12 ani, de trei ori pe saptamana salonul de coafura "Dazzle" din Amman. In acelasi loc petrecea destul de mult timp in sala de forta. A renuntat la acest hobby in urma unor amenintari cu moartea pe care le-a primit la iesirea din salon. Impreuna cu Raghad, in Amman mai traieste si unul dintre fiii sai, Saddam, in varsta de 15 ani. Apropiatii spun ca Saddam Kamel este copia fidela a bunicului Saddam Hussein. Ceilalti trei copii ai lui Raghad se afla cu Sajida, prima sotie a dictatorului, in Qatar. Rana, o alta fiica a lui Saddam, s-a refugiat tot in Iordania iar mezina, Hala, se stie ca se ascunde intr-una din tarile arabe. De asemenea, din relatia pe care Saddam a avut-o cu Samira s-a nascut inca un fiu, Ali. Conform unor surse, acesta s-a refugiat in Liban sub identitate falsa.

DRAMA. In momentul arestarii lui Saddam, Raghad a luat contact pentru prima data cu internetul. Si-a angajat un profesor care sa o invete sa caute informatia electronica. A fost modul prin care a aflat vesti despre capetele de acuzare si sentinta primita de dictator. A avut chiar si surse proprii care au informat-o despre regimul pe care Saddam il avea in inchisoare: "Dupa ce tata a fost arestat, l-au sedat cu tot felul de substante. Toti care ii erau apropiati lui Saddam cunosc vointa si puterea lui, chiar si in cusca el putea fi un adevarat leu", declara Raghad unui canal arab de televiziune la inceputul lui decembrie 2006. Udeh, una din prietenele lui Raghad, a descris pentru "Times" modul in care aceasta a trait orele de dinaintea moprtii lui Saddam: "Pe 30 decembrie impreuna cu copiii , familia si cateva prietene apropiate a stat pana la cinci dimineata urmarind un canal arab pentru a vedea executia lui Saddam. In acest timp au citit Coranul si il rugau pe Alah sa-i dea puteri pentru a trece mai usor peste acele clipe grele."

×
Subiecte în articol: externe saddam raghad