x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corea de Nord prezintă primul autobuz de producţie proprie alimentat cu energie solară

Corea de Nord prezintă primul autobuz de producţie proprie alimentat cu energie solară

02 Noi 2015   •   13:55
Corea de Nord prezintă primul autobuz de producţie proprie alimentat cu energie solară

Autorităţile nord-coreene au prezentat luni la televiziunea naţională primul autobuz de producţie proprie alimentat cu energie solară, ca parte a strategiei ţării de a potenţa energiile regenerabile pentru a reduce costisitoarea sa dependenţă de petrol, relatează EFE.

Televiziunea de stat nord-coreeană (KCTV) a prezentat imaginea unui autobuz cu aspect învechit dar cu acoperişul plin de panouri solare în oraşul Nampo, la circa 40 de kilometri sud-est de capitala Phenian.

Vehiculul, a explicat televiziunea, este echipat cu 32 de panouri solare de 100 de waţi, 50 de baterii şi un motor electric de 50 de kg şi este capabil să atingă o viteză de 40 de km pe oră.

KCTV nu a explicat, totuşi, dacă autobuzul este propulsat exclusiv prin energie solară, sau dacă este prevăzut cu un sistem hibrid. Este în orice caz prima oară când regimul lui Kim Jong-un prezintă un vehicul prevăzut cu panouri solare.

În ultimele luni, energia fotovoltaică suscită un interes în creştere în Coreea de Nord, unde au început să fie văzute edificii publice şi case cu panouri solare ca urmare a sprijinului acordat de guvern acestei surse de energie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: corea de nord Kim Jong Un