x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord renunță la masca de protecție. Kim Jong Un a anunțat victoria împotriva Covid

Coreea de Nord renunță la masca de protecție. Kim Jong Un a anunțat victoria împotriva Covid

13 Aug 2022   •   22:00
Coreea de Nord renunță la masca de protecție. Kim Jong Un a anunțat victoria împotriva Covid

Coreea de Nord a renunțat la obligativitatea purtării măștii de protecție și la alte reguli de distanțare socială, după ce liderul Kim Jong Un a anunțat victoria asupra COVID-19 în această săptămână, potrivit presei de stat, citată de Reuters.

Coreea de Nord a renunțat la obligația de a purta mască și la alte reguli, cum ar fi limitarea timpului de funcționare al unităților comerciale și publice în toate zonele, cu excepția regiunilor de frontieră, potrivit agenției oficiale KCNA.

Autoritățile au recomandat celor care se confruntă cu simptome respiratorii să continue să poarte măști și a îndemnat populația să își mențină vigilența față de „lucruri anormale”, pe care le-au citat ca fiind cauza infecțiilor.

Coreea de Nord nu a anunțat niciodată câte persoane au fost înregistrate cu COVID, aparent din cauza lipsei de mijloace pentru a efectua teste pe scară largă, raportând doar numărul zilnic de pacienți cu febră.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunțat în această săptămână victoria asupra COVID-19 și sora sa a indicat că și el a contractat virusul, promițând în același timp „represalii” împotriva Coreei de Sud, pe care Nordul o acuză că a provocat epidemia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord