x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară în ciuda creșterii comerțului cu China

Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară în ciuda creșterii comerțului cu China

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2023   •   18:30
Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară în ciuda creșterii comerțului cu China

Situația alimentară din Coreea de Nord este în continuare proastă, în ciuda creșterii comerțului cu China, afirmă autoritățile din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

Kwon Young-se, ministrul sud-coreean al unificării, însărcinat cu gestionarea relațiilor cu vecinul său, susține că în nord este în continuare criză alimentară.

„Producția agricolă a Coreei de Nord nu a fost foarte bună anul trecut, astfel că situația alimentară din acest an nu este foarte bună", a declarat Kwon Young-se.

Penuria a fost ameliorată de importurile din China vecină, a adăugat Kwon, iar decesele cauzate de foamete din unele regiuni au fost provocate în special de problemele de distribuție.

„Prețurile de pe piață s-au stabilizat într-o anumită măsură după ce au crescut brusc, deoarece Coreea de Nord a început să importe orez și alte cereale, dar situația este încă proastă", a precizat Kwon Young-se.

Exporturile Chinei către Coreea de Nord au crescut de peste două ori în primele două luni ale anului 2023 față de anul precedent. Zahărul, uleiul de soia și orezul au fost principalele produse importate, potrivit datelor vamale.

Nordul a suferit mai multe crize alimentare grave în ultimele decenii, inclusiv foametea din anii 1990, adesea ca urmare a dezastrelor naturale. Pandemia COVID-19 a înrăutățit situația deoarece autoritățile au sigilat granițelele, blocând inclusiv rutele folosite de contrabandiști.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: coreea nord alimente criza