x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corespondenţă de la Beijing: România la Târgul de vinuri de la Chengdu

Corespondenţă de la Beijing: România la Târgul de vinuri de la Chengdu

de Dan Tomozei    |    23 Mar 2012   •   12:27
Corespondenţă de la Beijing: România la Târgul de vinuri de la Chengdu

Vinurile romanesti au fost reprezentate, zilele acesta, la Targul de vinuri de la Chengdu, provincia Sichuan, unul dintre cele mai mari evenimente de promovare de profil din China.


In cadrul evenimentului, compania "Senator Wine' din Romania a organizat actiuni de prezentare si degustare de vinuri, in fata a peste 250 de oameni de afaceri, in special distribuitori de vinuri, somelieri, oenologi, jurnalisti si reprezentanti ai asociatiilor de profil din R.P. Chineza.

Sorin Toader, consilier economic in Biroul de Promovare Comerciala si Economica din cadrul Ambasadei Romaniei la Beijing, a facut o prezentare a mediului de afaceri romanesc, punctand calitatile si traditia vinului romanesc. Sorin Toader a facut, de asemenea, referiri la intensificarea si diversificarea exporturilor de vin romanesc pe piata chineza.

Reprezentantii companiei "Senator Wine' au oferit participantilor detalii legate de caracteristicile ceor 12 tipuri de vinuri aduse pe piata chineza, subliniind valoarea produselor prin indicatiile privitoare la Denumirea de Origine Controlata (DOC) si Indicatia Geografica (IG).

In luna noiembrie 2011, cu sprijinul Biroul de Promovare Comerciala si Economica din cadrul Ambasadei Romaniei la Beijing vinurile romanesti au participat la cea de a VII-a editie a Targului International de Vinuri INTERWINE 2011, de la Guangzhou din Sudul Chinei, unde au fost appreciate cu trei medalii: Cel mai bun vin dulce, Cel mai bun vin roze si Cel mai bun vin raport calitate/pret.

×
Subiecte în articol: externe romania China vinuri