x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirusul ar putea ucide mai mult de 81.000 de persoane în Statele Unite în următoarele 4 luni

Coronavirusul ar putea ucide mai mult de 81.000 de persoane în Statele Unite în următoarele 4 luni

27 Mar 2020   •   10:39
Coronavirusul ar putea ucide mai mult de 81.000 de persoane în Statele Unite în următoarele 4 luni

Coronavirusul ar putea ucide mai mult de 81.000 de persoane în Statele Unite în următoarele 4 luni și s-ar putea să nu fie depășit până în iunie, potrivit unei analize a Școlii de Medicină a Universității din Washington, citată de Reuters.

Numărul de pacienți spitalizați este de așteptat să crească până în a doua săptămână a lunii aprilie, deși apogeul poate să apară mai târziu în unele state.

Analiza, care a folosit date de la guverne, spitale și alte surse, prevede că numărul de decese din SUA ar putea varia foarte mult,de la 38.000 până la 162.000.

Diferența se datorează în parte modului în care virusul este răspândit în regiuni, a spus dr. Christopher Murray, director al Institutului pentru Metrică și Evaluare a Sănătății de la Universitatea din Washington, care a condus studiul.

Este posibil să fie nevoie de măsuri de distanțare socială mai mult decât se aștepta inițial, deși restricțiile pot fi relaxate pe măsură ce se fac mai multe teste și bolnavii pot fi ținuți în carantină, a spus Murray.

La apogeul epidemiei, pacienții bolnavi ar putea depăși numărul de paturi de spital disponibile cu 64.000 și ar putea fi nevoie de aproximativ 20.000 de ventilatoare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus sua