x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul premier Boris Johnson prezintă scuze familiilor în cadrul anchetei COVID din Marea Britanie

Fostul premier Boris Johnson prezintă scuze familiilor în cadrul anchetei COVID din Marea Britanie

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   23:45
Fostul premier Boris Johnson prezintă scuze familiilor în cadrul anchetei COVID din Marea Britanie

Fostul prim-ministru britanic, Boris Johnson, a declarat miercuri că îi pare profund rău pentru pierderile de vieți omenești din timpul pandemiei COVID-19, în timp ce a fost audiat privind modul în care Marea Britanie a gestionat pandemia, potrivit Reuters.

„Pot să spun că înțeleg sentimentele victimelor și ale familiilor lor și îmi pare profund rău pentru durerea, pierderea și suferința acelor victime și a familiilor lor”, a spus Johnson.

La începutul audierii, Johnson a declarat cât de bucuros a fost să depună mărturie și cât de rău îi pare pentru suferința victimelor și a familiilor acestora.

Audierea a fost întreruptă de un protestatar, care a fost rugat să plece de către președinta comisiei de anchetă.

Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a fost chemat miercuri la audieri în cadrul unei anchete privind gestionarea pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Boris Johnson a ajuns la locul audierii înainte cu trei ore de a începe, evitând mai multe persoane ale căror rude au fost victime în pandemie. Acestea țineau în mâini fotografii cu rudele lor răpuse de virus, în afara clădirii.

Johnson, prim-ministru timp de trei ani, între 2019 și 2022, a demisionat după o serie de scandaluri, inclusiv după ce s-a raportat că el și alți oficiali au fost prezenți la întâlniri la care se consuma alcool, în Downing Street în 2020 și 2021, când majoritatea britanicilor au fost obligați să rămână acasă.

Aamer Anwar, avocatul care reprezintă familiile îndurerate după pierderile cauzate de COVID-19, a declarat că Johnson a coordonat o „cultură mortală a impunității, incompetenței” și a tratat oamenii ca pe niște „deșeuri toxice”.

În cadrul anchetei au fost deja ascultate mărturii cu privire la modul în care Johnson a gestionat criza.

Pandemia a ucis peste 230.000 de persoane în Marea Britanie și a infectat multe alte milioane.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: covid 19 Boris Johnson familii