x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CPI: Saif al-Islam Gaddafi vrea să-şi dovedească nevinovăţia

CPI: Saif al-Islam Gaddafi vrea să-şi dovedească nevinovăţia

de Mediafax    |    29 Oct 2011   •   05:50
CPI: Saif al-Islam Gaddafi vrea să-şi dovedească nevinovăţia

Saif al-Islam, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, vrea sa-si dovedeasca nevinovatia fata de acuzatiile de comitere a unor crime impotriva umanitatii, a declarat procurorul Curtii Penale Internationale (CPI).

Procurorul Luis Moreno-Ocampo a afirmat ca instanta poarta negocieri, prin intermediar, cu Saif al-Islam, in vederea predarii acestuia.

Fiul fostului lider libian nu a mai fost vazut in public de mai multe luni, iar informatii publicate recent indica faptul ca acesta s-ar fi aflat intr-un convoi care se indrepta catre Niger.

Moreno-Ocampo a precizat ca CPI nu are o legatura directa cu Saif al-Islam, discutiile fiind purtate prin "persoane care au legatura cu el si se afla in contact cu persoane care au legatura" cu reprezentantii Curtii, anunta BBC News Online, citat de Mediafax.

CPI a precizat ca nu negociaza o intelegere cu fiul fostului lider libian, insistand ca scopul discutiilor este asigurarea aplicarii mandatului de arestare. Curtea Penala Internationala a emis in iunie un mandat de arestare pe numele lui Seif al-Islam, acuzat de crime si persecutii. Potrivit mandatului, el a jucat un rol esential in atacurile sistematice impotriva civililor in numeroase orase libiene, lansate incepand din februarie de fortele de securitate ale regimului de la Tripoli.

Fostul lider libian a fost fost ucis saptamana trecuta, in cursul confruntarilor violente din orasul sau natal, Sirt.

×