x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Creştină condamnată la moarte, achitată

Creştină condamnată la moarte, achitată

01 Noi 2018   •   11:31
Creştină condamnată la moarte, achitată

Mii de activişti ai grupărilor islamiste din Pakistan au blocat drumuri şi au vandalizat clădiri ale guvernului, pentru a protesta împotriva deciziei Curţii Supreme de a o achita, în apel, pe Asia Bibi, femeia creştină ce fusese condamnată pentru blasfemie, informează dpa.

Proteste violente au izbucnit în majoritatea marilor oraşe din Pakistan, imediat după ce Curtea Supremă formată din trei judecători a ordonat eliberarea Asiei Bibi, mamă a cinci copii, care a fost condamnată la moarte în 2010. Gruparea islamistă radicală Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) conduce protestele, în timp ce liderii săi cer moartea judecătorilor care au schimbat sentinţa capitală iniţială. Asia Bibi, mamă a cinci copii, fusese condamnată la pedeapsa capitală în urma unei dispute cu femei musulmane, care i-au spus unui cleric dintr-un sat din provincia Punjab că aceasta a făcut „remarci peiorative” la adresa profetului. Scandalul a început după ce femeile musulmane i-au reproşat lui Bibi că le foloseşte paharul pentru a bea apă. Ele au argumentat că Bibi nu poate face acest lucru, deoarece nu este musulmană. Condamnarea la moarte a Asiei Bibi a generat indignare pe plan internațional.

Opinia publică din Pakistan este scindată de cazul acestei creştine. Blasfemia este un subiect extrem de sensibil în această ţară conservatoare, unde islamul este religie de stat.

 

 

×