x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criminalul din Norvegia se consideră un războinic ce va fi declarat erou peste 60 de ani

Criminalul din Norvegia se consideră un războinic ce va fi declarat erou peste 60 de ani

26 Iul 2011   •   12:15

Geir Lippestad, avocatul criminalului norvegian Anders Behring Breivik sustine ca acesta nu pare sa fie in toate mintile, dar nu poate afrma daca isi va construi cazul pe aceasta posibilitate.

Lippestad spune ca Breivik se vede ca un razboinic intr-o cauza nobila si se vede reabilitat si chiar declarat erou peste 60 de ani.

Dupa ce a marturisit ca a ucis 76 de oameni in atacurile de vineri, ranind alti 96, Breivik va ispasi o pedeapsa de maximum 21 de ani, in cazul in care va fi acuzat de terorism sau de pana la 30 de ani, daca va fi acuzat de crime impotriva umanitatii. Aceasta inseamna ca va iesi din inchisoare la varsta de cel mult 53 sau 62 de ani si va mai avea de asteptat vreo 30 de ani pana ce, potrivit viziunii sale, lumea sa il aclame pentru 'faptele sale de vitejie'.

Justitia norvegiana a dat si explicatia faptului ca audierea lui Breivik s-a facut cu usile inchise: acesta a pretins ca a fost ajutat de celule teroriste din interiorul si din afara tarii. Procurorii cred ca Breivik fabuleaza, dar au vrut sa elimine orice risc ca acesta sa le transmita semnale eventualilor sai complici.

Judecatorii au decis, deocamdata, ca Breivik sa ramana in arest 8 saptamani, dintre care primele patru in completa izolare.

×