x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criminalul norvegian nu e nebun. Vezi de ce zic legiştii că e responsabil pentru acţiunile sale

Criminalul norvegian nu e nebun. Vezi de ce zic legiştii că e responsabil pentru acţiunile sale

01 Aug 2011   •   08:15

Anders Behring Breivik, norvegianul care si-a ucis 77 de compatrioti in doua atacuri separte comise pe 22 iulie 2011, va fi declarat sanatos mintal de comisia medicala care il va examina.

Asa reiese din declaratia Dr. Tarjei Rygnestad, seful Comisiei Nationale de Medicina Legala din Norvegia, citat de The Telegraph. Rygnestad sustine ca, avand in vedere planificarea meticuloasa a atacurilor, precum si executarea acestora, nu se poate conchide ca au fost opera unui nebun in delir.

Conform legislatiei norvegiene, pentru ca apararea sa invoce lipsa sanatatii mentale, este necesar ca acuzatul sa fi fost in stare psihotica, in timpul comiterii faptelor, astfel incat sa fi pierdut contactul cu realitatea si totodata controlul asupra propriilor actiuni. O persoana psihotica poate realiza doar actiuni simple, animalice. Chiar si condusul unei masini este considerata o operatiune prea complicata pentru un individ in delir.

Comisia de medicina legala va superviza rapoartele intocmite de doi psihiatri desemnati de instanta de judecata, dupa care judecatorul va decide daca Breivik poate fi incriminat si condamnat la inchisoare sau trebuie trimis la tratament intr-un sanatoriu psihiatric.

×
Subiecte în articol: breivik criminalul norvegian