x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Croaţia / Fiul lui Miroslav Tudjman candidează la prezidenţiale

Croaţia / Fiul lui Miroslav Tudjman candidează la prezidenţiale

24 Mar 2009   •   00:00

Miroslav Tudjman, fiul primului preşedinte al Croaţiei, Franjo Tudjman, şi fost şef al serviciilor secrete croate, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2010, a relatat marţi agenţia Hina, preluată de AFP şi AP.



Miroslav Tudjman /62 ani/, fost lider al unei mici formaţiuni neparlamentare de dreapta, a precizat că se va prezenta drept candidat independent, susţinut de "numeroşi patrioţi şi de personalităţi ale vieţii publice, ştiinţifice, politice şi economice". El i-a acuzat pe liderii croaţi actuali că sunt incapabili să facă faţă crizei economice şi să se opună "cererilor excesive şi şantajelor politice din exterior".


Miroslav Tudjman, în prezent profesor la Facultatea de filosofie din Zagreb, a condus serviciile de informaţii croate între 1993 şi 2000 (cu o scurtă întrerupere între 1998-1999), când tatăl său, decedat la sfârşitul lui 1999, s-a aflat în fruntea statului. Stipe Mesic, succesorul lui Franjo Tudjman, ales pentru cinci ani în 2000 şi reales în 2005, se află în ultimul an de mandat. Data viitoarelor alegeri prezidenţiale nu a fost încă stabilită, dar cel mai probabil acestea vor avea loc în ianuarie 2010.

×
Subiecte în articol: externe