x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu ce se ocupă de fapt extremiștii ISIS pe Internet?

Cu ce se ocupă de fapt extremiștii ISIS pe Internet?

08 Oct 2015   •   14:14
Cu ce se ocupă de fapt extremiștii ISIS pe Internet?

Cyber of Emotion, un grup de hackeri din Arabia Saudită, a spart mai multe conturi de email ale membrilor ISIS, făcând o descoperire neașteptată.

Potrivit www.gaceta.es, Cyber of Emotion și-a început campania împotriva Statului Islamic pe 28 septembrie și de atunci a dezvăluit identitatea mai multor susținători din Arabia Saudită, majoritatea fiind de sex feminin.

Grupul de hackeri a accesat în mod ilegal numeroase conturi de email ale membrilor ISIS și a descoperit mesaje între extremiști și femeile care îi sprijină în țară. După câte se pare, teroriștii sunt implicați în relații amoroase cu acestea.

„Activitatea noastră se centrează în mod special pe extremiști în încercarea de a evita să își impună ideile oribile și periculoase în societatea saudită. Mulți tineri care nu au călătorit niciodată în străinătate sunt cei care au luat parte la majoritatea atacurilor teroriste din țara noastră. După câte se pare, ei au fost recrutați prin intermediul rețelelor de socializare”, a comentat liderul grupului pentru ziarul Saudi Gazette.

Deși membrii ISIS susțin că respectă legea islamică, Sharia, se pare ca, în realitate, comit mai multe acte împotriva eticii acesteia. Hackerii au descoperit că până și comandanții grupării trimit și primesc mesaje de dragoste de la partizane.

Liderul Cyber of Emotion a declarat că atât el, cât și colegii lui primesc zilnic amenințări cu moartea din partea Statului Islamic. 

×