x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu tunurile pe Kremlin: SUA impun sancțiuni contra familiei purtătorului de cuvânt al lui Putin, a unor parlamentari și a unui miliardar rus

Cu tunurile pe Kremlin: SUA impun sancțiuni contra familiei purtătorului de cuvânt al lui Putin, a unor parlamentari și a unui miliardar rus

12 Mar 2022   •   10:00
Cu tunurile pe Kremlin: SUA impun sancțiuni contra familiei purtătorului de cuvânt al lui Putin, a unor parlamentari și a unui miliardar rus
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Statele Unite au impus noi sancţiuni care îi vizează pe miliardarul rus Viktor Vekselberg, trei membri ai familiei purtătorului de cuvânt al preşedintelui Putin şi o serie de parlamentari ruşi, în cea mai recentă serie de pedepse pentru invazia Ucrainei, informează Reuters.

Printre cele mai afectate de noile măsuri punitive se numără zece persoane din consiliul de administraţie al VTB Bank, al doilea cel mai mare creditor din Rusia, şi 12 membri ai Dumei, camera inferioară a parlamentului rus, se arată într-un comunicat al Departamentului Trezoreriei al SUA.

„Trezoreria continuă să tragă la răspundere oficiali ruşi pentru că au permis războiul nejustificat şi neprovocat al lui Putin”, a declarant, vinery, secretarul Trezorerie, Janet Yellen.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov (foto), a fost vizat de sancţiuni încă de pe 3 martie. Măsurile de vineri se extind asupra soţiei sale şi a celor doi copii adulţi.

Aceştia duc „stiluri de viaţă luxoase care sunt incongruente cu salariul de funcţionar public al lui Peskov”, a afirmat Trezoreria, într-un comunicat.

La mijlocul lunii februarie, Duma a votat pentru a-i cere preşedintelui Putin să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, susţinute de ruşi. Unsprezece membri şi preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, au fost adăugaţi vineri pe lista celor sancţionaţi.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov