x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cuba solicită să fie scoasă de pe harta ţărilor care susţin terorismul

Cuba solicită să fie scoasă de pe harta ţărilor care susţin terorismul

de Corina Andriuta    |    06 Aug 2010   •   00:00

“Noi respingem categoric decizia Departamentului de Stat american, de a include Cuba pe lista ţărilor care susţin terorismul internaţional, şi solicităm imediat să excludeţi ţara noastră din această listă”, spune Josefina Vidal, şeful Departamentului Americii de Nord din cadrul Ministerului de Externe al Cubei.



Departamentul de Stat al SUA a  făcut public joi raportul anual  privind activitatea teroristă la nivel mondial, adică ţările care oferă suport grupărilor teroriste. Printre aceste ţări se numără Sudan, Siria şi Cuba.

În acest raport, arată rian.ru, se menţionează că ţara condusă de familia Castro nu mai susţine luptele armate din America Latină şi din alte părţi ale lumii, însă „insula mai rămâne pe listă deoarece oferă adăpost şi suport ideologic grupărilor care în SUA sunt considerate a fi teroriste”. Printre aceste grupări se află Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), Armata de Eliberare Naţională Columbiană (ELN) şi gruparea ETA din Spania

Potrivit Ministerului de Externe Cubanez, SUA îşi păstrează “politica de standarde duble" în acest domeniu. Ministerul de Externe al Cubei a reamintit că pe teritorul  Statelor Unite "rămâne nepedepsit şi în libertate Luis Posada Carriles şi alţi responsabili pentru comiterea unor  acte atroce de terorism împotriva Cubei", în timp ce "cinci membri cubanezi, care au luptat împotriva terorismului", rămân în detenţie.

×
Subiecte în articol: externe