x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Curry, mai excitant decât sărutul

Curry, mai excitant decât sărutul

de Sînziana Stancu    |    11 Oct 2009   •   00:00

Un studiu britanic a demonstrat că un meniu cu mult curry îl "aprinde" mai repede pe bărbat decât cel mai drăgăstos sărut al partenerei.



Cercetătorii au măsurat gradul de excitare al cuplurilor în timp ce acestea s-au înfruptat din curry, iar apoi, în timpul unui sărut pasional. Rezultatele au demonstrat că reacţia emoţională a bărbaţilor este mai puternică în faţa meniului indian, decât în faţa femeii. Creşterea dorinţei este provocată de o substanţă numită capsaicină, conţinută în curry, a explicat doctorul britanic David Lewis.

"Stimulând unii receptori senzoriali din gură şi gât, această substanţă măreşte producţia de endorfine, care îi fac pe bărbaţi să se excite mai repede", a detaliat el. De regulă, endorfina, care este produsă şi în timpul orgasmului sau al unui efort fizic violent, creşte dorinţa sexuală masculină, a mai spus specialistul britanic.

Dar virtuţile capsaicinei nu se manifestă doar în relaţiile fizice. Capsaicina conţinută în ardeiul iute, pe care specialiştii o mai numesc şi substanţa "fierbinte", şi-a demonstrat eficienţa şi în combaterea diabetului (de tip 1, mai ales), a cancerului, a durerilor provocate de artrită sau de diferite inflamaţii.

×
Subiecte în articol: externe