x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur cu magnitudinea de 7,7 în largul coastelor statului Alaska. Avertizarea de TSUNAMI a fost ridicată

Cutremur cu magnitudinea de 7,7 în largul coastelor statului Alaska. Avertizarea de TSUNAMI a fost ridicată

05 Ian 2013   •   11:53
Cutremur cu magnitudinea de 7,7 în largul coastelor statului Alaska. Avertizarea de TSUNAMI a fost ridicată
UPDATE 14:17 - O parte din sudul Alaskăi şi din zona de coastă a Canadei a fost plasată sâmbătă sub alertă de tsunami, după ce în regiune s-a produs un puternic seism, transmite Associated Press. Avertizarea a fost însă ridicată în scurt timp.

..........

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,7 s-a produs în largul coastelor statului american Alaska, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). O alertă locală de tsunami a fost emisă pentru vestul regiunii canadiene British Columbia şi zona Cape Suckling (Alaska), anunţă Centrul de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA.

Seismul, care a avut loc la ora locală 23:58 ( 10:58, ora României), s-a produs în larg, la adâncimea de 9,6 kilometri. După o jumătate de oră de la producerea cutremurului, a avut loc o replică ce a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter.

Epicentrul a fost la 102 kilometri vest de oraşul Craig (Alaska), la 335 de kilometri sud de Juneau (Alaska), la 303 kilometri vest de Prince Rupert (Canada) şi la 402 kilometri vest de Terrace (Canada). Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific (PTWC) nu a emis nicio alertă în urma acestui eveniment teluric.

Conform Centrului de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA (WCATWC), alerta de tsunami este valabilă pentru zonele de coastă din regiunea situată la graniţa dintre statul american Washington şi regiunea canadiană British Columbia, precum şi pentru zonele de coastă din Cape Suckling (Alaska).

Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific (PTWC), care vizează întreaga regiune a Oceanului, nu a emis nicio alertă generală în urma acestui eveniment teluric.




×