x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de amploare în Indonezia ! Șapte morți și cinci răniți în seismul de 6,5 grade

Cutremur de amploare în Indonezia ! Șapte morți și cinci răniți în seismul de 6,5 grade

26 Sep 2019   •   11:37
Cutremur de amploare în Indonezia ! Șapte morți și cinci răniți în seismul de 6,5 grade

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi cinci au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, produs în Insulele Moluce, din estul Indoneziei. Cel puţin 20 de clădiri au fost avariate în urma cutremurului care a forţat rezidenţii să-şi părăsească în grabă locuinţele din Ambon, cel mai mare oraş din provincia Maluku, a precizat Albet Simaela, un oficial guvernamental local, responsabil pentru operaţiunile de urgenţă.

Seismul s-a produs la circa 37 de kilometri nord-est de Ambon, în provincia Maluku, la ora 08:46 (miercuri, 23:46 GMT), la o adâncime de 29,9 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Cele mai multe dintre victime au decedat după ce a fost lovite de fragmente de moloz prăbuşite. Printre acestea se află un lector universitar de la Institutul de Stat Islamic din Ambon.

Imaginile publicate de Agenţia Naţională pentru Managementul Dezastrelor înfăţişează clădiri cu acoperişurile prăbuşite şi locuitori stând pe preşuri în faţa locuinţelor. "Seismul s-a produs pe uscat şi poate provoca avarii clădirilor care nu sunt consolidate pentru cutremur", a precizat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Agus Wibowo.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi euroasiatică - într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur