x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur devastator în Taiwan. Zeci de clădiri s-au prăbușit

Cutremur devastator în Taiwan. Zeci de clădiri s-au prăbușit

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2024   •   07:54
Cutremur devastator în Taiwan. Zeci de clădiri s-au prăbușit
Sursa foto: X/ Farhan Chaudary

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a zguduit miercuri Taiwanul, cel mai puternic cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani, provocând moartea unei persoane, rănirea altor zeci și declanșarea unei alerte de tsunami pentru sudul Japoniei și Filipine, care a fost ulterior ridicată, scrie Reuters.

Pompierii taiwanezi suspectează că o persoană a murit strivită de căderile de pietre în Hualien, în estul țării, unde a fost epicentrul, și că peste 50 de persoane au fost rănite.

Cel puțin 26 de clădiri s-au prăbușit, mai mult de jumătate în Hualien, cu aproximativ 20 de persoane blocate și cu lucrări de salvare în curs de desfășurare, au precizat autoritățile.

Agenția meteorologică japoneză a declarat că mai multe valuri mici de tsunami au atins părți din prefectura sudică Okinawa, iar mai târziu a retrogradat avertismentul anterior de tsunami la un avertisment. Aceasta a estimat magnitudinea cutremurului la 7,7.

Agenția de seismologie din Filipine a emis, de asemenea, un avertisment pentru locuitorii din zonele de coastă din mai multe provincii, îndemnându-i să se evacueze spre zone mai înalte. Taiwanul a emis, de asemenea, o avertizare de tsunami, dar nu a raportat pagube, iar avertizarea a fost ridicată.

Presa de stat chineză a declarat că seismul a fost resimțit în provincia chineză Fujian, în timp ce un martor Reuters a declarat că a fost resimțit și în Shanghai.

Cele două centrale nucleare din Taiwan nu au fost afectate de cutremur, a anunțat Taipower.

Agenția centrală oficială de știri din Taiwan a transmis că seismul a fost cel mai mare care a lovit insula din 1999, când un cutremur cu magnitudinea de 7,6 a ucis aproximativ 2.400 de persoane și a distrus sau avariat 50.000 de clădiri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cutremur taiwan cladiri prabusite