x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită ar putea dezvolta rapid o armă nucleară

Arabia Saudită ar putea dezvolta rapid o armă nucleară

16 Mar 2018   •   07:17
Arabia Saudită ar putea dezvolta rapid o armă nucleară

Prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman a ameninţat că dacă Iranul se dotează cu arma nucleară, Arabia Saudită ”va face la fel cât mai rapid posibil”.

 

Într-un interviu pentru postul CBS, cel mai puternic om de la Riad, care urmează să fie primit de Donald Trump la Casa Albă pe 20 martie, a făcut de asemenea o paralelă între ambiţiile teritoriale ale liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, şi cele ale lui Adolf Hitler.

El consideră că Ali Khmanei vrea să-şi ”creeze propriul proiect în Orientul Mojlociu, aşa cum voia Hitler să se extindă în vremea sa. Multe ţări din lume şi din Europa nu au realizat cât de periculos era Hitler, înainte să se întâmple ceea ce s-a întâmplat”.

”Eu nu vreau să se întâmple acelaşi lucru în Orientul Mijlociu”, a declarat prinţul moştenitor saudit. Statele Unite s-au apropiat mult de Arabia Saudită după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă şi văd un inamic comun în Iran.

Preşedintele american denunţă nu doar implicarea Teheranului în Siria, Yemen şi Irak, ci critică totdată acordul în dosarul nuclear încheiat de regimul iranian cu predecesorul său Barack Obama şi alte mari puteri, cu scopul de a împiedica Iranul să devină o putere nucleară. OBSERVATOR

×