x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Danemarca a început să construiască un gard de 70 de kilometri pentru a preveni pesta porcină africană

Danemarca a început să construiască un gard de 70 de kilometri pentru a preveni pesta porcină africană

01 Feb 2019   •   17:56
Danemarca a început să construiască un gard de 70 de kilometri pentru a preveni pesta porcină africană

Danemarca a început să construiască un gard de 70 de kilometri la granița cu Germania, conform BBC. Țara încearcă să controleze migrația porcilor mistreți.

Există îngrijorări că pesta africană porcină, care a fost găsită în Belgia la doi porci mistreți morți, ar putea să pună în pericol industria de porci a Danemarcei.

Dacă boala se extinde, ar putea periclita aproape 1.7 miliarde de dolari în produse de porc exportate din țară.

Însă, opoziția a întrebat cât de eficient va fi gardul de 12 milioane de dolari. Pesta porcină africană este inofensivă la oameni, dar poate fi transmisă de porcii sălbatici și domestici. Ea devine fatală în câteva zile și nu există nici vaccin, nici antidot.

Danemarca produce în jur de 28 de milioane de porci anual. Industria valorează 30 de miliarde de coroane daneze, echivalentul a 4.6 miliarde de dolari.

Guvernul a declarat că dacă se declară epidemie, „exporturile către țările din afara Uniunii Europene ar trebui să înceteze”.

Ministrul Mediului, Jakob Ellemann-Jensen, a spus că guvernul este determinat „să facă orice pentru a preveni pesta africană porcină în Danemarca. Iar acum începem să construim în sfârșit gardul pentru porcii mistreți”.

 

×
Subiecte în articol: pesta gard mistreti danemarca