x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce capturarea orașului Herson este importantă pentru ofensiva Rusiei

De ce capturarea orașului Herson este importantă pentru ofensiva Rusiei

02 Mar 2022   •   11:14
De ce capturarea orașului Herson este importantă pentru ofensiva Rusiei
Sursa foto: Twitter/BNO News

Dacă se confirmă, și până acum avem doar informarea din partea Ministerului Apărării al Rusiei, atunci capturarea Herson, oraș din sudul Ucrainei apropiat de Crimeea, de aproape 300.000 de oameni ar fi o victorie majoră pentru armata rusă.

Ar fi cel mai mare oraș care a fost cucerit forțele ruse și, din punct de vedere strategic, ar fi o bază vitală pentru armată, deoarece încearcă să pătrundă mai departe spre interior și spre vest, de-a lungul coastei, până la marele oraș-port Odesa. Herson este în sine un port important la Marea Neagră și un centru industrial, potrivit BBC.

Controlul Herson înseamnă și controlul unei surse majore de apă. Ucraina a blocat canalul din Crimeea de Nord după ce Rusia a ocupat peninsula Crimeea, astfel încât cea mai mare parte a aprovizionării cu apă proaspătă în Crimeea a fost întreruptă, provocând penurie de apă în regiunea anexată.

Una dintre primele ținte ale invaziei militare a Rusiei a fost deblocarea acelei căi navigabile și restabilirea alimentării cu apă în Crimeea.

Vehicule rusești au intrat peste noapte în centrul orașului Herson. Primarul Igor Kolyikhayev a spus în această dimineață că orașul are nevoie de un miracol.

 

 

Ministerul Apărării din Rusia: Am preluat controlul în Herson, Ucraina

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a transmis, miercuri, că rușii au preluat controlul în orașul ucrainean Herson.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat instaurarea controlului asupra orașului Herson.

Ocuparea orașului Herson a fost confirmată și în presa rusă, potrivit CNN.

Presa rusă l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

Infrastructura civilă, facilitățile de susținere a vieții și transportul urban funcționează normal, a declarat Konashenkov, potrivit agenției de presă de stat TASS.

 

 

×
Subiecte în articol: Herson Rusia Ucraina