x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Giorgia Meloni afirmă că poate lucra cu Ursula von der Leyen, în ciuda votului partidului

Giorgia Meloni afirmă că poate lucra cu Ursula von der Leyen, în ciuda votului partidului

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2024   •   00:40
Giorgia Meloni afirmă că poate lucra cu Ursula von der Leyen, în ciuda votului partidului
Sursa foto: Hepta

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat că va putea lucra în continuare cu Ursula von der Leyen, deşi partidul său, Fraţii Italiei, a votat împotriva unui al doilea mandat al germanei la conducerea Comisiei Europene.

Membrii Parlamentului European au sprijinit, joi, candidatura lui von der Leyen pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea organismului executiv al Uniunii Europene, scrie agenţia Reuters.

„Am cooperat până acum şi vom continua să cooperăm şi în viitor”, a declarat Meloni despre relaţia sa cu von der Leyen.

„Suntem oameni care au responsabilităţi şi le înţelegem importanţa”, a spus Meloni într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera, publicat sâmbătă.

Georgia Meloni se află la conducerea guvernului italian din 2022 şi a declarat că a susţinut comentariile lui von der Leyen în discursul său în faţa Parlamentului European cu privire la necesitatea de a controla imigraţia. Cu toate acestea, ea este de părere că Europa în general are nevoie de mai puţine reglementări şi de a găsi modalităţi de a-şi stimula competitivitatea economică.

Ea a subliniat, de asemenea, importanţa Italiei ca a treia cea mai mare economie din UE şi membru fondator al blocului, adăugând că aceasta are cel mai stabil guvern dintre toate naţiunile majore ale UE.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: meloni leyen mandat