x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Declarații controversate ale premierului britanic Boris Johnson. Acesta dezvăluie secretul succesului vaccinării

Declarații controversate ale premierului britanic Boris Johnson. Acesta dezvăluie secretul succesului vaccinării

24 Mar 2021   •   13:37
Declarații controversate ale premierului britanic Boris Johnson. Acesta dezvăluie secretul succesului vaccinării

Succesul campaniei de vaccinare anti COVD-19 din Marea Britanie se datorează capitalismului și lăcomiei, după cum a spus premierul Boris Johnson deputaţilor conservatori, într-o reuniune online privată. Acesta a lăudat companiile farmaceutice pentru dezvoltarea rapidă a tratamentelor, scrie The Sun, citat de Reuters.

"Motivul pentru care avem succes cu vaccinul este datorită capitalismului, datorită lăcomiei, prieteni. De fapt, regret că am spus-o", ar fi declarat oficialul, care apoi i-a rugat pe interlocutori să nu dezvăluie spusele sale. 

Există însă o controversă dintre Regatul Unit și UE, din cauza faptului că blocul comunitar vrea să interzică exporturile de vaccinuri în Marea Britanie.

"Prim-ministrul remarcă mereu succesul puternic pe care îl avem cu vaccinul, nu doar campania, care este incredibilă, ci şi capacitatea noastră ca ţară de a dezvolta vaccinul, şi rolul pe care companiile farmaceutice, ştiinţa şi tehnologia l-au avut în aceasta", a declarat ministrul de Interne, Priti Patel.

Autoritățile din Marea Britanie relaxează restricţiile treptat, pe baza unui plan susţinut de succesul campaniei naţionale de vaccinare. Peste 28 milioane de persoane au primit prima doză.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson vaccin COVID