x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Defrișări RECORD în Pădurea Amazoniană. Peste 940 de kilometri pătrați au dispărut

Defrișări RECORD în Pădurea Amazoniană. Peste 940 de kilometri pătrați au dispărut

11 Apr 2022   •   14:43
Defrișări RECORD în Pădurea Amazoniană. Peste 940 de kilometri pătrați au dispărut

Defrișările din Pădurea Amazoniană au ajuns la un nivel record, de 941,34 de kilomtetri pătrați în primul trimestru din acest an, arată un raport al Institutului Național de Cercetări Spațiale (INPE) din Brazilia, citat de CNN.

Suprafața defrișată este aproape de mărimea orașului Dallas din Texas. Cercetătorii au observat o creștere de 64% față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost defrișați 573,29 kilometri pătrați.

Distrugerea celei mai mari păduri tropicale din lume a crescut de când președintele Jair Bolsonaro a preluat funcția, în 2019, și a slăbit protecția mediului, argumentând că aceasta împiedică dezvoltarea economică a țării. De fapt, acesta permite mafiei imobiliare să construiască în zonă. 

Unii oameni de știință prezic că defrișările vor continua să crească înainte de alegerile prezidențiale din Brazilia, din luna octombrie 2022.

De obicei, aplicarea legislației de mediu slăbește în anii electorali, iar infractorii s-ar putea grăbi să defrișeze înainte de preluarea mandatului de către un nou guvern.

×
Subiecte în articol: pădurea amazoniană