x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Deja la muncă?! Scandalos!”

“Deja la muncă?! Scandalos!”

de Irina Cristea    |    10 Ian 2009   •   00:00

“Un exemplu prost pentru femei”, “Mâine-poimâine vom naşte-n fabrici, ca-n anii ’20”, “Un gest scandalos”. Cam aceştia sunt termenii în care organizaţiile franceze pentru apărarea drepturilor femeilor caracterizează apariţia la muncă a ministrului de Justiţie la cinci zile după ce-a născut.

Deşi prezenţa ministrului Rachida Dati la reuniunea guvernamentală de miercuri nu era o surpriză, militantele pentru drepturile femeilor s-au declarat deopotrivă scandalizate şi îngrijorate de implicaţiile pe care, spun ele, le va avea gestul lui Dati pentru mamele din întreaga Franţă.

“Angajatorii se vor folosi de acest exemplu pentru a pune presiune asupra femeilor să revină cât mai repede la muncă”, a declarat pentru AFP Maya Sturduts, reprezentanta Grupului Naţional pentru Drepturile Femeilor.

O altă militantă a comparat-o pe Dati cu femeile din anii ’20, care “năşteau la locul de muncă, în fabrică”.

În Franţa, proaspetele mame beneficiază de un concediu de 16 săptămâni, timp în care îşi primesc salariul lunar.

În vârstă de 43 de ani, Rachida Dati a devenit mamă la data de 2 ianuarie. Micuţa Zahara s-a născut la o clinică privată, prin cezariană. Dati este celibarată şi a reuşit până acum să păstreze secretă identitatea tatălui fetiţei. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe