x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dentistul care l-a omorât pe leul Cecil, susţine că vânătoarea a fost legală

Dentistul care l-a omorât pe leul Cecil, susţine că vânătoarea a fost legală

08 Sep 2015   •   16:41
Dentistul care l-a omorât pe leul Cecil, susţine că vânătoarea a fost legală

Dentistul american Walter Palmer, care l-a omorât la 1 iulie pe leul Cecil vestit în Zimbabwe şi care a provocat atâtea critici, a spus că nu ştia că felina era atât de îndrăgită, relatează EFE.

Acestea sunt primele declaraţii date de Palmer dezvăluite duminică în ziarul StarTribune din Minneapolis. Dentistul a mărturisit că nu este acuzat de nicio infracţiune şi că vrea să-şi reia viaţa profesională şi personală după ce a stat mai multe săptămâni departe de viaţa publică.

Palmer, în vârstă de 55 de ani, a subliniat că a fost vorba de o partidă de vânătoare legală şi că el, alături de alţi vânători, nu ştiau că leul în vârstă de 13 ani şi cunoscut pentru coama sa neagră, era atât de îndrăgit.

Dentistul nu a confirmat totuşi dacă se va supune cererii, chiar şi informală, sau altor proceduri de extrădare, pentru a reveni în Zimbabwe şi a răspunde acuzaţiilor formulate împotriva sa. Palmer a spus că ar trebui să-şi reia profesia, deoarece are mulţi angajaţi şi se simte responsabil pentru vieţile lor.

Moartea leului Cecil, vânat cu un arc cu săgeţi, a declanşat o amplă polemică internaţională privind limitele vânătorii sportive cu plată, care atrage persoane din întreaga lume pentru a transforma animalele sălbatice în trofee. În cadrul acestei ofensive internaţionale, autorităţile din Zimbabwe au interzis să fie vânaţi lei, leoparzi şi elefanţi în zonele de safari care înconjoară rezervaţia Hwange.

×