x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deputată din Noua Zeelandă, victimă a hărţuirii sexuale

Deputată din Noua Zeelandă, victimă a hărţuirii sexuale

27 Iun 2018   •   15:25
Deputată din Noua Zeelandă, victimă a hărţuirii sexuale

Co-lider al Partidului Verde din Noua Zeelandă, Marama Davidson, a oferit primul său interviu în care a vorbit despre faptul că a fost hărţuită sexual când era copil. O experienţă care a aruncat-o din Parlament, când a discutat pentru prima dată public despre acest lucru, în urmă cu trei ani, scrie The Guardian.

În 2015, Davidson a fost prima femeie deputat care a fost nevoită să părăsească Camera după ce a discutat despre faptul că a fost o victimă a violenţei sexuale.

“Am primit feedback de peste tot din lume, din ţară, că acea acţiune a atins oameni, şi nu ştiam că acest lucru se va întâmpla”, a spus Davidson pentru New Zealand Herald, în această săptămână. “Ce am simţit în casă în timp ce îmi ascultam şi priveam colegii a fost o putere colectivă ... m-am simţit mai în siguranţă decât m-am simţit vreodată în viaţă”.

În luna aprilie, Marama Davidson a fost aleasă drept co-lider al Partidului Verde, care are opt scaune în coaliţia de guvernare.

Miercuri, Davidson a detaliat pentru prima dată abuzul sexual la care a fost supusă de o rudă mai în vârstă, când avea opt sau nouă ani.

“Când eram o mică fată eram vizitată frecvent în dormitorul meu, noaptea, de o rudă mai în vârtă, o rudă destul de îndepărtată, care stătea cu familia mea de ceva timp. Şi cred că asta ar trebui să ofere esenţa”, a spus aceasta.

Davidson a spus că ştia ce i se întâmpla în acel moment, însă se prefăcea că este adormită, ca o formă de protecţie psihologică.

×