x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deputaţii de opoziţie moldoveni, puşi să aleagă între mandat şi cetăţenia română

Deputaţii de opoziţie moldoveni, puşi să aleagă între mandat şi cetăţenia română

13 Apr 2009   •   00:00

Mai mult de jumătate dintre deputaţii de opoziţie din R.Moldova trebuie să aleagă între cetăţenia română şi rămânerea în Parlament, afirmă surse din cadrul Curţii Constituţionale moldovene, citate de pagina online a Interfax.



Potrivit datelor oficiale, 22 dintre cei 101 deputaţi aleşi în urma scrutinului din 5 aprilie au cetăţenia altei ţări.

"Este vorba de 22 dintre cei 41 de reprezentanţi ai partidelor de opoziţie", a declarat un reprezentant al Curţii Constituţionale.

Potrivit ediţiei online a publicaţiei Jurnalul, o cincime din numărul total al parlamentarilor trebuie să aleagă între a doua cetăţenie şi mandatul în Parlament. Dacă doresc să păstreze mandatul de parlamentar, trebuie să primească de la Curtea Constituţională confirmare oficială că au iniţiat procedura de renunţare la a doua cetăţenie.

Din totalul de 1.399 de candidaţi în alegeri, 114 (8,1 la sută) deţineau cetăţenia altei ţări, iar 109 (7,7 la sută) au depus actele pentru a o obţine.

Lider la acest capitol era Partidul Liberal - 22 de persoane cu dublă cetăţenie pe liste, pe locul doi fiind Partidul Liberal-Democrat - 31 de aspiranţi la cetăţenia altei ţări.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe