x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire ULUITOARE în pădurea amazoniană. Zona a fost închisă imediat (VIDEO)

Descoperire ULUITOARE în pădurea amazoniană. Zona a fost închisă imediat (VIDEO)

29 Noi 2013   •   12:58
Descoperire ULUITOARE în pădurea amazoniană. Zona a fost închisă imediat (VIDEO)

Descoperirea a fost făcută încă din luna iulie, iar autoritățile din Peru s-au chinuit șase luni să țină secretul. Aproximativ 35 de sarcofage cu mumii din cultura preincaşă Chachapoya (700 - 1500 e.n.) au fost descoperite de localnici în pădurea amazoniană din nordul statului Peru.

 "Descoperirea a 35 de sarcofage a fost făcută de localnicii care traversau muntele El Tigre, în districtul Jazán, în provincia Bongará", a declarat, joi, Manuel Cabañas, directorul regional al Ministerului Comerţului exterior şi al Turismului. Descoperirea a fost făcută în luna iulie, dar nu a fost dată publicităţii, "pentru a se evita jefuirea mormintelor şi accesul persoanelor neautorizate în locul unde se află sarcofagele", a adăugat Manuel Cabañas.

Conform directorului regional, mormintele conţin "baloturi funerare", în care mumiile îmbălsămate s-au conservat în stare foarte bună. Rezultatele primelor cercetări indică faptul că este vorba despre mumii ale copiilor din înalta aristocraţie a indienilor Chachapoya, o populaţie al cărei nume seminifică "războinicii norilor" şi care a fost cucerită de incaşi.

Civilizaţia indienilor Chachapoya a lăsat numeroase vestigii, printre care marea fortăreaţă din Cuélap, un ansamblu arhitectonic din piatră, cu o platformă artificială, situată în vârful muntelui Cerro Barreta, la 3.000 de metri altitudine.




×