x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Despărţire - Trecutul, obiect de licitaţie

Despărţire - Trecutul, obiect de licitaţie

de Sînziana Stancu    |    24 Iun 2008   •   00:00

Supărat pe lume şi pe viaţă din cauza divorţului, un britanic şi-a scos la licitaţie online aproape tot trecutul: casa, slujba şi prietenii.



Supărat pe lume şi pe viaţă din cauza divorţului, un britanic şi-a scos la licitaţie online aproape tot trecutul: casa, slujba şi prietenii.

Ian Usher, un britanic de 44 de ani, dintr-o suburbie a oraşului australian Perth, şi-a scos la licitaţie pe internet casa, maşina, motocicleta, echipamentele sportive, chiar slujba şi prietenii, vrînd să înceapă o nouă viaţă după un divorţ care l-a afectat foarte mult, scrie  The Guardian. Usher s-a mutat în Australia în urmă cu şase ani, cu soţia sa, Laura, dar mariajul lor a eşuat. Trecutul fericit pe care îl avuseseră începuse să-l apese atît de mult, încît nu mai suporta ca nimic din el să îi aducă aminte de vremurile apuse. Aşa că a avut insolita idee să şi-l scoată la mezat pe eBay.

LOVITURĂ. Lui Usher nu i-a venit să creadă cînd a văzut ce succes a avut gestul lui. În primele ore ale licitaţiei online de pe eBay, 70 de persoane au licitat pentru "viaţa de vînzare", iar cel mai mare preţ pe care l-a primit pînă acum este 820.000 de lire sterline. "Mă simt destul de bine, sunt pe de-a dreptul şocat. Merge mult mai bine decît am anticipat", a spus Usher.

EN DETAIL. Bunurile scoase la licitaţie sunt o casă cu trei dormitoare şi două băi, la 30 de minute de oraşul Perth, un autoturism, o motocicletă, un jetski, echipamente pentru kite-surfing, o bicicletă de munte şi un grătar. Pe deasupra, el oferă un stagiu de două săptămîni de probă la locul său de muncă ­ vînzător într-un magazin de covoare – şi, pe deasupra, Usher îi va face cunoştinţă cîştigătorului cu prietenii săi, pentru ca acesta să intre în viaţa deja pregătită pentru el. Usher a mai spus că fosta lui soţie, care locuieşte în Perth, este intrigată de licitaţie, dar că îi doreşte toate cele bune.

Licitaţia se va încheia duminică.  Usher spune că, indiferent de rezultat, va merge la aeroportul  din Perth doar cu paşaportul şi cîteva bunuri personale în mînă, urmînd să ia avionul către Marea Britanie şi să meargă în oraşul său natal, Darlington. "E o lume mare şi, orice s-ar întîmpla, eu am plecat", le-a declarat Usher ziariştilor.

×
Subiecte în articol: externe usher