x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden și Trump se pregătesc pentru o dezbatere prezidențială

Biden și Trump se pregătesc pentru o dezbatere prezidențială

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   19:40
Biden și Trump se pregătesc pentru o dezbatere prezidențială

Președintele Joe Biden se află de mai multe zile la Camp David, împreună cu consilierii săi, pentru a se pregăti pentru dezbaterea cu rivalul său Donald Trump, care evită pregătirea tradițională și organizează în schimb discuții politice informale, scrie Reuters.

Confruntarea din Atlanta, care va avea loc joi la ora 21.00 ET (0100 GMT vineri), va fi cea mai timpurie dezbatere prezidențială din istoria modernă a SUA și un eveniment crucial pentru ambii candidați.

Biden, 81 de ani, și fostul președinte Trump, 78 de ani, sunt la egalitate în sondajele de opinie naționale, cu o parte considerabilă a electoratului încă nehotărâtă cu cinci luni înainte de votul din 5 noiembrie.

Dezbaterea va oferi cel mai puternic contrast de până acum între cei doi bărbați, cei mai vârstnici candidați la președinția SUA, în timp ce alegătorii pun la îndoială vârsta și ascuțimea lor mentală.

„Este un test incredibil al competenței lor cognitive”, a declarat Patrick Stewart, profesor de științe politice la Universitatea din Arkansas, care a scris o carte despre dezbaterile prezidențiale.

„Aceasta este șansa noastră de a vedea cât de mult au decăzut sau dacă au decăzut”.

Cu limitări stricte ale discursului, interdicția de a lua notițe și fără public care să îi încurajeze în timpul dezbaterii de 90 de minute de la CNN, ei vor trebui să se pregătească pentru întrebări dificile și pentru un format care îi scoate din zona lor de confort, a spus Stewart.

Candidatul independent Robert F. Kennedy Jr. nu a fost selectat, astfel încât Biden, un democrat, și Trump, un republican, nu vor trebui să își facă griji în privința sa.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: dezbatere Trump biden