x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezvăluiri.:NASA a făcut teste pe morţi

Dezvăluiri.:NASA a făcut teste pe morţi

de Sînziana Stancu    |    21 Iul 2008   •   00:00

Personalul care lucrează pentru NASA a folosit cadavre pentru a testa sisteme noi de aterizare, costume de cosmonaut şi scaune ale noii nave Orion, destinate explorărilor pe Lună.

Personalul care lucrează pentru NASA a folosit cadavre pentru a testa sisteme noi de aterizare, costume de cosmonaut şi scaune ale noii nave Orion, destinate explorărilor pe Lună.

 
Trei cadavre au fost folosite de specialiştii de la NASA în timpul testelor de la Centrul Medical al Universităţii de Stat din Ohio, vara şi toamna trecută, au declarat oficilaităţi ale centrului spaţial american, citate de presa britanică. Testele cu cadavre au reuşit să demonstreze teoriile specialiştilor referitoare la forţele exercitate asupra organelor interne şi coloanei vertebrale, pe care astronauţii ar urma să le experimenteze cu ocazia aterizării nevetei spaţiale pe Pămînt. Acestea nu ar fi avut aceeaşi acurateţe dacă ar fi fost realizate cu ajutorul computerelor sau a altor sisteme electronice, au mai explicat specialiştii de la NASA.

 
LEGAL. Testele au costat 40.000 de dolari şi au fost făcute publice, prima oară, pe pagina de Web a NASA, www.nasawatch.com, administrată de un fost inginer al agenţiei. Unul dintre purtătorii de cuvînt ai NASA, David Steitz, a declarat că agenţia a primit cadavrele în mod legal, ca donaţie în scopuri de cercetare şi le-a folosit conform eticii procedurilor medicale în astfel de cazuri. Capsula Orion şi racheta sa purtătoare, Ares 1, sînt în curs de fabricare la NASA, acestea urmînd să înlocuiască peste doi ani naveta spaţială aflată pe Lună, care va ieşi din uz. Orion ar urma să fie trimisă pe Lună în 2015, transportînd şase astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională, pe care îi va aduce înapoi.

×
Subiecte în articol: externe