x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dimitri Medvedev: Helmut Kohl a înțeles că Europa are un loc și pentru Rusia

Dimitri Medvedev: Helmut Kohl a înțeles că Europa are un loc și pentru Rusia

01 Iul 2017   •   20:00
Dimitri Medvedev: Helmut Kohl a înțeles că Europa are un loc și pentru Rusia

Premierul rus, Dimitri Medvedev, a subliniat în discursul său susţinut la ceremonia omagială de la Strasbourg dedicată fostului cancelar german Helmut Kohl că acesta din urmă 'a înţeles că Europa are un loc şi pentru Rusia', evidenţiind totodată şi rolul jucat de Kohl în consolidarea păcii în Europa după al Doilea Război Mondial, precum şi în căderea Zidului Berlinului, transmite agenţia EFE. 

Medvedev, la fel ca fostul preşedinte american Bill Clinton şi fostul premier spaniol Felipe Gonzalez, a fost invitat la ceremonie la solicitarea expresă a văduvei fostului cancelar german. 

Premierul rus a spus despre Helmut Kohl că a ştiut să meargă pe cel mai bun drum, acela al unei Germanii reunificate, şi a luptat pentru ca Europa să nu mai fie divizată de tranşee şi ideologii, susţinând pacea şi unitatea. 

Premierul rus a semnalat de asemenea că fostul cancelar german 'a făcut tot posibilul pentru ca relaţia cu Rusia să fie cea mai bună din istorie', fapt pe care poporul rus 'îl va aprecia'. 

'Nu putem pune punct final acestui drum pe care el l-a început, trebuie să continuăm pe această cale', a insistat Medvedev, făcând referire la viitorul relaţiilor dintre UE şi Rusia, care au cunoscut săptămâna aceasta un nou moment tensionat după ce blocul comunitar a prelungit cu şase luni sancţiunile impuse Rusiei în urma anexării Crimeii, Moscova răspunzând la rândul ei cu prelungirea embargoului alimentar împotriva UE până la sfârşitul anului viitor. 

'Probabil că acum Zidul Berlinului se vinde ca suveniruri, dar el este un simbol foarte prezent în lume', a mai spus premierul rus. 'Moştenirea lui Kohl cade pe umerii urmaşilor muncii sale, pe cei ai tuturor liderilor europeni', a conchis el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ceremonie dimitri medvedev helmut kohl