x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine va fi preşedintele interimar al Venezuelei după moartea lui Hugo Chavez

Cine va fi preşedintele interimar al Venezuelei după moartea lui Hugo Chavez

06 Mar 2013   •   01:16
Cine va fi preşedintele interimar al Venezuelei după moartea lui Hugo Chavez
Sursa foto: Diosdado Cabello

Decesul lui Hugo Chavez pare să stabilească alegeri prezidenţiale de înlocuire a lui Chavez, a cărui boală l-a împiedicat să depună jurământul pentru noul mandat în care a fost reales anul trecut, informeaza agerpres.ro, care citeaza AP.

Potrivit constituţiei, şeful Congresului, Diosdado Cabello, va asuma preşedinţia interimară.

Anunţul morţii lui Hugo Chavez a fost făcut la doar câteva ore după ce vicepresedintele Nicolas Maduro a declarat că guvernul a expulzat din ţară doi diplomaţi americani. Maduro a spus de asemenea că "nu avem nicio îndoială" că boala lui Chavez, cancerul de care suferea şi care a fost diagnosticat pentru prima dată în iunie 2011, a fost provocată de "inamicii istorici ai patriei noastre", informeaza agerpres.ro.

El a comparat situaţia cu cea de la moartea liderului palestinian Yasser Arafat, susţinând că Arafat a fost "inoculat cu o boală".

În rândul apropiaţilor lui Chavez se susţinea de mult timp că Statele Unite ar fi fost în spatele unei tentative eşuate de a-l răsturna în 2002, iar el a jucat frecvent cartea antiamericană pentru a obţine sprijin. Venezuela a fost fără un ambasador american din iulie 2010.

Maduro este succesorul ales de Chavez şi a început să joace un rol mai important după ce liderul socialist a dispărut la începutul lunii decembrie pentru a fi supus unei a patra operaţii de cancer în Cuba

×