x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Discursul lui Macron de Anul Nou a conținut atacuri la adresa protestatarilor

Discursul lui Macron de Anul Nou a conținut atacuri la adresa protestatarilor

02 Ian 2019   •   15:20
Discursul lui Macron de Anul Nou a conținut atacuri la adresa protestatarilor

Emmanuel Macron și-a folosit discursul de Anul Nou pentru a ataca „odioasa mulțime” din spatele mișcării Vestelor Galbene, conform Dailymail.

Președintele francez a promis să insiste cu reformele economice, după ce a renunțat la taxa pe combustibil. Acesta a anunțat miliarde de euro pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici, în încercarea de a calma revoltele.

Într-un discurs de 16 minute, el a insistat că guvernul francez „poate face mai multe” pentru a îmbunătății condițiile de viață, în timp ce protestatarii au ieșit din nou în stradă.

 „Putem face mai multe și le putem face mai bine”, a spus Macron, cerându-le francezilor să „accepte realitatea” faptului că cheltuielile crescute nu sunt răspunsul problemelor.

Discursul președintelui a fost așteptat mult, după ce centriștii au traversat șase săptămâni teribile, pline de proteste care au fost în mod repetat transformate în violențe.

„Cred în noi”, a spus Macron. Acesta așteaptă „adevăr, demnitate și  speranță” în 2019, cerându-le oamenilor lui: „Haideți să nu ne sabotăm și să credem că Franța este o țară unde solidaritatea nu există”.

„Trăim într-una dintre cele mai mari economii ale lumii, avem una dintre cele mai bune infrastructuri din lume, aproape că nu plătim pentru educația copiilor noștri și suntem tratați de doctori excelenți pentru cele mai mici costuri din lumea dezvoltată”, a spus el.

 

×
Subiecte în articol: Macron vestele galbene